AKTUELNO

On je istakao da smena neće dovesti do promene politike.

Kako je izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, bivši ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić smenjen je protivno volji srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji i on je dobro radio svoj posao.

- Pojedini srpski političari, a to ćemo utvrditi u narednim danima, umesto da se dogovaraju sa drugim Srbima, razgovarali su sa Albancima. O tome je obavešten i premijer Aleksandar Vučić - rekao je Đurić gostujući u Jutarnjem program televizije Pink.

Prema njegovim rečima, on je bio šokiran činjenicom da postoje srpski političari koji, umesto da se dogovaraju sa srpskim predstavnicima, razgovaraju sa Mustafom i Tačijem.

Kosovski premijer Isa Mustafa razrešio je juče ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića i na njegovo mesto postavio zamenicu ministra za rad i socijalno staranje Mirjanu Jevtić. Kako je saopšteno iz kosvske vlade, ove odluke su donete "na predlog i uz konsultacije sa predstavnicima Srpske liste u Skupštini Kosova.

Povodom pozitivne ocene MMF-a, Đurić je reklao da je to najveća moguća pohvala na račun Srbije in a

Kako smatra, to će značiti da će još veći broj stranih kompanija početi da dolazi u zemlju koja je na taj način ocenjena i da će to doprineti zapošljavanju naših nedovoljno razvijenih krajeva.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju

#MMF

#Marko Đurić

'